Raport în Senatul francez: Tranziţia în România şi Bulgaria nu s-a încheiat, iar statul de drept nu este perfect

Tranziţia nu s-a încheiat în România şi Bulgaria, la peste 20 de ani de la înlăturarea comunismului, iar statul de drept “nu este perfect”, afirmă un raport depus recent în Senatul francez, potrivit Gandul.info.

În raportul intitulat “România şi Bulgaria: tranziţia neterminată” şi realizat în numele Comisiei pentru Afaceri Europene, senatorii Simon Sutour, Michel Billout, Bernadette Bourzai, Jean-François Humbert şi Catherine Morin-Desailly afirmă că România şi Bulgaria sunt în continuare în faza de tranziţie.

Raportul atrage atenţia şi asupra faptului că există dificultăţi în România şi Bulgaria cu privire la folosirea fondurilor europene.

Dificila absorbţie a fondurilor europene ilustrează dificultăţile cu care se confruntă Bulgaria şi România şi reamintesc că, în reconstruirea unui stat, totul merge mână în mână: pentru că nu s-a încheiat reforma statului de drept şi mecanismele administrative şi judiciare nu sunt fiabile, fondurile sunt prost absorbite, iar fondurile fiind prost absorbite, nu produc efectele aşteptate.

Sursa: Gandul.info
Foto:  proiectromania.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *