Răzvan Cotovelea a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al UE

Consiliul Afaceri Generale (CAG) al Uniunii Europene (UE), reunit joi 30 august 2012 la Nicosia, a avut  ca temă viitorul cadru financiar multianual al Uniunii 2014-2020, iar România a fost reprezentată de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Europene Răzvan Cotovelea, potrivit unui comunicat remis presei.

Discuțiile informale  au avut ca punct de plecare concluziile Consiliului European din 28-29 iunie 2012, conform cărora, în perioada următoare, fondurile Uniunii trebuie să fie utilizate în special pentru susţinerea creşterii economice, ocuparea forţei de muncă, competitivitate şi convergenţă, în conformitate cu Strategia Europa 2020.

”România va sprijini demersurile Ciprului, care deține președinția semestrială a Consiliului UE, vizând finalizarea negocierilor din acest dosar până la sfârșitul anului 2012”, a declarat secretarul de stat Răzvan Cotovelea. Totodată, el a reiterat poziția țării noastre referitoare la necesitatea asigurării unei finanțări adecvate pentru politica de coeziune și politica agricolă comună, având în vedere că acestea joacă un rol esențial în reducerea disparităților de dezvoltare dintre statele Uniunii.

Dialogul a continuat, în cea de-a doua parte a zilei, într-un format extins, care a inclus și membri ai echipei de negociere a Parlamentului European.

Reuniunea CAG de la Nicosia a fost precedată, în cursul dimineții de 30 august, de o întâlnire a  grupului ”Prietenii coeziunii”, din care fac parte 14 state membre ale Uniunii Europene (România, Bulgaria, Cehia, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania și Ungaria), precum și Croația, care va adera la UE în 2013.

Foto: maeur.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *