Reacţia lui Traian Băsescu la datele finale ale Recensământului

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a admis, joi, că România a înregistrat “cu certitudine” o scădere a populaţiei, subliniind importanţa pe care o are recensământul pentru că în funcţie de el, România are numărul de voturi în Consiliul European.

“Recensământul face o situaţie a populaţiei care locuieşte în România, nu a celor milioane de majori care sunt în afara frontierelor”, a precizat Băsescu, citat de ZF.ro.

Întrebat dacă cifra populaţiei este îngrijorătoare şi dacă apreciază că aceasta a scăzut dramatic, şeful statului a răspuns: “Nu, pentru că referendumul, dacă vă aduceţi aminte, a fost şi boicotat, Aduceţi-vă aminte de apelul de a nu da actele, de a nu participa la acest recensământ”. Însă, “pe fond populaţia scade ca urmare a natalităţii scăzute”, a spus Băsescu.

Preşedintele a menţionat că recensământul este foarte important pentru că în funcţie de el România are numărul de locuri în Parlament, are numărul de voturi în Consiliul European şi în Consiliile Uniunii Europene, dar a subliniat că, deocamdată, se merge pe cifrele anterioare acestui recensământ.

Sursa: ZF.ro
Foto: presidency,.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.