Pentru ce se judeca Romania si Comisia Europeana?

eu-court-460_998658cCalea Europeana continua seria provocarilor lansate de rolul Romaniei in constructia Europei Unite. Luni, 1 martie, de la ora 13, subsecretarul de stat Andrei Popescu, din cadrul Departamentului de Afaceri Europene, agentul guvernamental al tarii noastre pe langa Curtea Europeana de Justitie – foto: Bloomberg-, si Tribunalul de Prima Instanta va vorbi despre litigiile dintre Romania si institutiile europene.

Veti descoperi un domeniu interesant, cu efecte dintre cele mai directe asupra vietii noastre de cetateni europeni. Agentul guvernamental gestioneaza 40 de actiuni în constatarea neîndeplinirii obligatiilor declansate împotriva României, dar si cateva actiuni formulate de tara noastra, de aceasta data ca reclamant.
Pentru cei interesati, aici puteti consulta raportul DAE privind reprezentarea Romaniei in fata instantelor europene.
Perspectiva va fi completata de interventiile unui mai vechi prieten al emisiunii, europarlamentarul Petru Luhan, care va vorbi despre rolul tot mai pregnant jucat de parlamentarii UE in legislatia europeana.

Share daca ti-a placut articolul:

3 Responses to Pentru ce se judeca Romania si Comisia Europeana?

  1. Gabriel Petrescu 23/03/2010 at 19:49

    Will be subject to review following situation, and steps made to resolve them waiting indication in accordance with European Union rights

    Mr. Director,

    Gabriel Petrescu undersigned, residing in Craiova, street Marasesti no. 34, Dolj county, as the heir of my father Vasile Petrescu, I would like to acknowledge the following:
    I discovered recently, including my father acts Vasile Petrescu (died 1999) three insurance policies (insurance people) concluded with your company’s predecessor General.
    The three insurance policies – with numerele160075 of January 20, 1942, 165,058 of 165,257 from April 5, 1946 and July 9, 1946 are attached to the request, to copy.
    Know that your company has and has had a long activity in Romania, interrupted only by the communist regime in 1948. I am convinced that my father has honored the payment obligations (ie the first related insurance policies) on time. After nationalization in 1948 my father was unable payment of insurance premiums, and withdrawal (partial) capital accumulated.
    I would like to review my insurance policies and to communicate a possible settlement on the return of amounts paid (date) until the withdrawal of your company on the Romanian market in 1948 due to nationalization.
    Hoping for a swift review of my application,

    We greet with respect,

    Gabriel Petrescu Craiova, July 31, 2009

    Lord of the Director General to Romania

    On 01/08/2009, I filed in General Insurance Agency LSF SA Craiova-Romania petition no. 1348/01.08.2009. above accompanied by the appropriate shelves, which have been answered and appropriate documents with which I address to the company Generali in Trieste Italy, which I sent the appropriate documents in translation legalized … by registered letter with acknowledgment of receipt to receive 3.12 2009 .. 11.12 2009 was confirmed in the where until now have not been answered.

    Please specify which = my horses that can have a dialogue with this company in the return on investment made by my father in those policies.

    23 03 2010
    Regards!
    Gabriel Petrescu
    Craiova Romania

    Reply
  2. Gabriel Petrescu 23/03/2010 at 19:57

    Va solicit sprijin si consultanta pentru situatia de mai jos, prezentata confor demersurilor facute:

    Domnule Director,

    Subsemnatul Petrescu Gabriel, domiciliat in Craiova , strada Marasesti nr. 34, judetul Dolj, in calitate de mostenitor al tatalui meu Petrescu Vasile, va aduc la cunostinta urmatoarele:
    Am descoperit, in ultimul timp , printre actele tatalui meu Petrescu Vasile(decedat in 1999) trei polite de asigurare (asigurari populare) incheiate cu precursoarea firmei dumneavoastra Generala.
    Cele trei polite de asigurare – cu numerele160075 din 20 ianuarie 1942, 165058 din 5 aprilie 1946 si 165257 din 9 iulie 1946 sunt atasate acestei cereri , in copie.
    Cunosc faptul ca societatea dumneavoastra are si a avut o indelungata activitate in Romania, intrerupta doar de regimul comunist in 1948. Sunt convins de faptul ca tatal meu si-a onorat obligatiile de plata (respectiv primele aferente politelor de asigurare) la timp. Dupa nationalizarea din 1948 tatal meu s-a aflat in imposibilitatea efectuarii platii primelor de asigurare, cat si de retragere (partial) a capitalului acumulat.
    As dori sa analizati politele de asigurare si sa imi comunicati o posibila solutionare privind returnarea sumelor platite (actualizate) pana in momentul retragerii societatii dumneavostra de pe piata romaneasca datorita nationalizarii din 1948.
    In speranta unei analizari cat mai rapide a cererii mele,

    Va salut cu respect,

    Petrescu Gabriel Craiova, 31 iulie 2009

    Domnului Director al Generali SA Romania

    In data de 01.08.2009, am depus la Generali Asigurari S.A Agentia LSF Craiova-Romania petitia cu nr. 1348/01.08.2009. prezentata mai jos insotita de politele corespunzatoare, prin care am primit raspuns si documentele corespunzatoare cu care sa ma adresez la firma Generali din Trieste Italia, careia i-am trimis documentele corespunzatoare in traducere legalizata prin scrisoare cu confirmare de primire in 3.12 2009..primire fiind confirmata in 11.12 2009 de unde pana in prezent nu am primit raspuns.

    Va rog sa=mi precizati care sunt caiile prin care pot avea un dialog cu aceasta firma in vederea recuperari investitiei facute de tatal meu in aceste polite.

    23 03 2010
    Cu respect !
    Gabriel Petrescu
    Craiova Romania

    Reply
  3. karima 05/06/2010 at 15:34

    Din pacate, nu cred ca o sa primiti vreodata un raspuns; sunt la fel de neseriosi cei din Trieste ca si cei din Craiova, sau Bucuresti. Si eu am probleme cu aceasta companie de asigurari, nu as recomanda cuiva sa isi faca asigurare aici. GENERALI = HOTI si MINCINOSI! FERITI-VA!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − twelve =