Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, va prezenta Comisiei Europene strategii de prevenire a abandonului şcolar

Ministerul Educaţiei va prezenta Comisiei Europene (CE) o serie de strategii pentru a combate, printre altele, părăsirea timpurie a şcolii, având în vedere că aproximativ 100.000 de copii şi adolescenţi între 6 şi 16 ani nu merg la şcoală, informează Adevarul.ro.

remus pricopie“Acum, lucrăm la o serie de strategii pe care să le prezentăm Comisiei Europene înaintea aprobării fondurilor structurale pe perioada 2014-2020. Una dintre aceste strategii este legată de infrastructură, în care noi trebuie să dăm un răspuns legat de optimizarea reţelei şcolare , de şantierele şi campusurile şcolare care sunt începute şi de multe altele începute în urmă cu mai mulţi ani şi nefinanţate după 2009”, a declarat, marţi, pentru Mediafax, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

O altă strategie a ministerului care va fi prezentată Comisiei vizează abandonul şcolar. 100.000 de copii cu vârste cuprinse între 6 ani şi 16 ani nu sunt în şcoală, deşi ar trebui să fie, a atras atenţia ministrul. “Investiţia şi politicile publice pe această componentă sunt extrem de importante pentru a evita situaţia în care, peste un anumit număr de ani, aceşti oameni vor fi în imposibilitatea de a se întreţine pe ei, nu mai vorbim de contribuţia la dezvoltarea societăţii”, a adăugat Pricopie.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.