Reportaj BBC: Românii nu mai vor să muncească în străinătate

Începând cu anul 2014, bulgarii şi românii vor putea să lucreze fără niciun fel de interdicţie în statele din Uniunea Europeană. Mulţi britanici sunt îngrijoraţi că va fi un val mare de români care îşi vor dori să muncească în Marea Britanie, dar observatorii din ţară au o altă părere. BBC a realizat, potrivit Adevarul.ro, un reportaj în care prezintă părerea românilor în legătură cu munca în străinătate.

Dr Mircea Kivu,  sociolog şi commentator din Bucureşti e de părere că nu vor fi mulţi care să se îndrepte către Marea Britanie. Acesta  a precizat pentru BBC că toţi cei care au vrut să emigreze au făcut-o deja.

Dr. Alina Branda a studiat fenomenul de migrare din satele Nimăneşti şi Fiziş. Ea a declarat pentru BBC, că locuitorii au tendinţa de a merge în acelaşi loc în Spania şi s-au ajutat reciproc să îşi găsească un loc de muncă. Mare parte dintre aceştia s-au întors în Transilvania unde şi-au construit case sau şi-au început afaceri din banii câştigaţi în străinătate.

Ideea de a rămâne în ţară e impărtăşită de mai mulţi tineri cu care reporterul BBC s-a întâlnit în România. Cei mai mulţi lucrează în cadrul unor companii internaţionale şi sunt bine plătiţi. Deşi spun că domeniul social  şi politic din România trebuie îmbunătăţit, ei vor să rămână.

Cititi mai multe aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  pe-drum.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.