O revistă britanică ironizează declaraţiile potrivit cărora românii sunt egali cu britanicii în UE

Romani_peopleRevista conservatoare britanică The Spectator ironizează declaraţiile unui membru al Guvernului de la Londra care a spus că românii trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca britanicii.

Sub titlul “Care este diferenţa dintre imigranţii români şi britanicii care au case în străinătate? Ei bine…”, revista The Spectator a publicat o imagine cu persoane nomade care stau pe o stradă, că românii sunt romi şi afirmând că se ocupă cu infracţiuni.

“Imigranţii români şi bulgari sunt ‘precum’ britanicii care au case în Franţa, după cum afirmă Jeremy Browne, secretar de stat pentru prevenirea infracţionalităţii. Are absolută dreptate, cu excepţia unor diferenţe într-adevăr nesemnificative. Una este că românii şi bulgarii nu deţin case în Marea Britanie. A doua este că britanicii care au case de vacanţă în Franţa primesc foarte rar indemnizaţii sociale. În al treilea rând, britanicii din Franţa sunt rar o sursă de preocupare pentru secretarul de stat francez responsabil de prevenirea infracţionalităţii. În al patrulea rând, britanicii care au case în Franţa de obicei nu construiesc mahalale din corturi, nu stau cu genţi pe Champs-Élysées şi nu pretind că îşi caută ‘de lucru’. În afară de aceste diferenţe, Jeremy Browne are dreptate şi trebuie să îi fim recunoscători pentru o asemenea contribuţie de valoare la dezbatere”, comentează revista britanică The Spectator, potrivit sursei citate.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.