Revista Nature: „Cercetarea din România, în cădere liberă“. Andronescu: Articolul este unul politic

ecaterina andronescuRevista Nature a publicat miercuri o analiză privind tăierea fondurilor alocate proiectelor de cercetare din România, din această primăvară, arătând că modificările legislative operate de noua conducere a Ministerului Educaţiei în cercetare şi în învăţământul universitar afectează calitatea educaţiei. Fostul ministru Ecaterina Andronescu susţine că articolul este unul ”politic”.

Am tot respectul pentru articolele ştiinţifice pe care le publică revista Nature, însă acesta nu este un articol ştiinţific, este unul politic, şi nu este prima dată când autoarea are astfel de abordări. I-am explicat foarte clar că nu eu ca ministru stabilesc criteriile de acces în funcţia de profesor universitar, ci comisiile de specialitate ale Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare fac o listă pe care ministrul o aprobă“, a explicat Andronescu pentru Adevărul.

Intitulată „Cercetarea din România, în cădere liberă“, analiza publicată luni, 21 august, în prestigioasa revistă internaţională de ştiinţă „Nature“, arată că deciziile de reducere a fondurilor alocate proiectelor de cercetare aflate în derulare deja, operate în aprilie 2013, afectează nivelul cercetării din România.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *