Rovana Plumb: Am cerut asistenţă de la Uniunea Europeană pentru Roşia Montană”

rovana plumbExploatarea de la Roşia Montană se află în stand by până când Ministerul Mediului va avea legislaţia clară privind garanţiile financiare, a declarat Rovana Plumb la Interviurile Gândul.

Ministrul Mediului a spus că a cerut asistenţă tehnică din partea Uniunii Europene pentru proiectul exploatării aurului din Munţii Apuseni şi a subliniat că decizia privind începerea proiectului Roşia Montană este o decizie pe care o va lua întregul Guvern.

“Am solicitat asistenţă din parte Uniunuii Europene cu privire la procedură, pentru că nu e vorba numai de proiectul Roşia Montană, ci este în general vorba de proiectele de anvergură care vizează exploatarea resurselor naturale, resurse care nu sunt ale unui minister sau altuia, ci sunt ale românilor.” a susţinut ministrul

Sursa: Gandul.info

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Rovana Plumb: Am cerut asistenţă de la Uniunea Europeană pentru Roşia Montană”

  1. Anda 13/02/2013 at 18:49

    deci doamna Rovana Plumb a confirmat ca nu este in stare sa-si faca meseria. Adica fostul ministru, Laszlo Borbely, s-a descurcat si fara ajutor UE, ca doar putem decide si singuri,dar dansa nu poate? Haideti cu avizul odata, ca zona are mare nevoie de ecologizarea inclusa in proiect!

    Reply
  2. Calin 14/02/2013 at 17:11

    normele europene de mediu sunt aceleasi in toata Europa, de ce la finlandezi sau suedezi se pot da raspunsuri pe proiecte miniere si la noi se amana totul de peste 10 ani? e absurd!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.