Salariul mediu crește, veniturile unei gospodării scad

Potrivit datelor publicate de INS in urma cu cateva zile, in trimestrul II 2012, veniturile totale  medii lunare au reprezentat, in termeni nominali, 2.396 lei pe gospodarie si 833 lei pe persoana, in scadere usoara fata de acelasi trimestru al anului trecut, cand veniturile insumau 2.408 lei/gospodarie si 835 lei/persoana. Aceasta scadere a veniturilor este surprinzatoare in conditiile in care, in ultimul an, numarul salariatilor din economie a crescut cu aproximativ 3%, iar salariul mediu a crescut cu 5%, fondul total de salarii inregistrand astfel o crestere de peste 8%, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau, potrivit HotNews.ro.

Articolul integral poate fi accesat AICI.

Surse: HotNews.ro,  Businessday.ro

Foto: flickr.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 1 =