Salariul mediu al unui român, de12 ori mai mic decât al unui elveţian

euroSalariul mediu al unui român este de aproape 12 ori mai puţin decât un elveţian, care câştigă, în medie, 5.600 de dolari net lunar (4.200 de euro), potrivit unei analize realizate de Wikipedia, citate de Ziarul Financiar.

România rămâne astfel în continuare una dintre ţările cu cele mai ieftine costuri cu forţa de muncă din Europa, salariul mediu al unui angajat român fiind de 1.553 de RON pe lună net (474 de dolari net).

Conform datelor publicate de Wikipedia cele mai mari salarii medii din Europa se înregistrează în Elveţia, 5.600 de dolari net pe lună, Luxemburg, cu un salariu mediu net de 4.230 de dolari pe lună şi Irlanda, cu 4.028 dolari pe lună.

Cele mai mici salarii medii din Europa se înregistrează în Moldova, 263 de dolari net lunar, Albania, 264 de dolari net şi Ucraina, 303 dolari. România se află pe locul cinci în topul statelor europene cu cel mai mic salariu mediu, după Bulgaria şi Macedonia.

Analiza realizată de Wikipedia ia în calcul salariile medii nete şi brute din statele europene, calculate atât în monedele naţionale ale fiecărui stat precum şi în dolari.

Lista cu salariile medii din Europa, disponibila AICI.

Sursa: ZF.ro
Foto:  freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.