Premierul Finlandei: Romania indeplineste criteriile tehnice de aderare la Schengen. Asteptam raportul MCV

victor ponta-jyrki-katainen gov.roPremierul roman Victor Ponta a declarat luni, la Helsinki, ca pana la sfarsitul anului la nivelul UE ar putea fi luata decizia privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen cu granitele aeriene. Omologul sau finlandez a fost mai retinut si a precizat ca tara sa asteapta urmatorul raport MCV pentru a lua o decizie.

“Tehnic suntem pregatiti (n.r. – pentru aderarea la Schengen). Pana la sfarsitul anului decizia ar putea fi luata privind primul pas, care priveste granitele aeriene”, a spus Ponta in cadrul unei conferinte de presa comune cu premierul finlandez Jyrki Katainen, potrivit Agerpres.

“Toata lumea este de acord ca Romania indeplineste criteriile tehnice de aderare la Schengen. La nivel european am decis, si Finlanda sustine aceasta decizie, ca dupa urmatorul raport MCV vom primi mai multe informatii care ne pot ajuta sa luam decizia ca Romania poate adera la Schengen. Potrivit ultimului raport MCV, Romania a primit semnale pozitive de la UE si este o veste pozitiva”, a spus premierul finlandez.

Sursa: Agerpres
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.