Video. Secretarul general al NATO, în vizită oficială la Bucureşti. Anders Fogh Rasmussen a discutat cu Titus Corlăţean despre contribuţia României la operaţiunile NATO

Anders_Fogh_RasmussenSecretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, şi-a început, vineri dimineaţă, vizita oficială la Bucureşti, în cadrul căreia s-a întâlnit mai întâi cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, cu care a discutat despre contribuţia României la operaţiunile NATO, cu ministrul Apărării şi şeful Statului Major General, ulterior având o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a discutat cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, despre priorităţile NATO, participarea românească la operaţiunile conduse de Alianţă, problematica regională, parteneriatele NATO şi dezvoltarea capacităţii antirachetă a Organizaţiei, potrivit unui comunicat MAE, relatează Mediafax.V

Au fost abordate aspecte ale problematicii regionale, din zone adiacente Alianţei, cu accent pe Balcanii de Vest, vecinătatea estică, regiunea Mării Negre şi Caucazul de Sud. Ministrul Corlăţean a subliniat necesitatea menţinerii atenţiei NATO faţă de vecinătatea estică şi regiunea Mării Negre, odată cu sprijinul României faţă de politica NATO “a uşilor deschise”, secretarul general exprimând susţinere pentru politica de lărgire a Alianţei, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul subliniază că ministrul Corlăţean a reiterat susţinerea pentru dezvoltarea, în continuare, a parteneriatelor NATO, ca dimensiune strategică a abordării cuprinzătoare aliate, inclusiv în domeniul securităţii.

“A evocat mandatele de Ambasade Punct de Contact NATO, deţinute de misiunile diplomatice ale României la Baku şi Tbilisi, context în care acestea sprijină cooperarea NATO cu Azerbaidjanul şi Georgia, odată cu creşterea nivelului de cunoaştere publică în aceste ţări a politicilor şi obiectivelor Alianţei. Cei doi înalţi oficiali au discutat evoluţiile din Balcanii de Vest şi Vecinătatea Estică, inclusiv Republica Moldova şi Caucazul de Sud, subliniind necesitatea dezvoltării parteneriatelor Alianţei cu aceste state. Şeful diplomaţiei române a evidenţiat, de asemenea, sprijinul constant şi contribuţia ţării noastre la dezvoltarea capacităţii antirachetă a NATO, prin intermediul Bazei de la Deveselu şi al cooperării cu SUA, în acest domeniu. Secretarul general Anders Fogh Rasmussen a exprimat aprecierea faţă de aportul concret al României la dezvoltarea arhitecturii aliate de apărare împotriva rachetelor balistice”, se mai arată în comunicatul MAE.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.