Soluţiile de creştere economică prezentate de Christine Lagarde, directorul general al FMI

christine lagarde gov.roCapitalul uman, resursele energetice, fondurile europene, întreprinderile de stat şi un sector bancar care sprijină economia reală sunt soluţiile pentru o creştere economică sănătoasă pe termen lung, consideră Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), într-un discurs ţinut la Bucureşti, potrivit Adevarul.ro.

“Aveţi un capital uman extraordinar. Apoi aveţi surse de energie. Gazul nu poate fi extras fără mari investiţii. Există finanţare disponibilă, administraţie ce poate fi eficientizată şi folosită în parteneriat cu Uniunea Europeană”, a spus Lagarde. Ea a mai completat şi că mai e loc de munca în întreprinderile de stat.

Oficialul a mai afirmat că pentru a servi economia, sectorul financiar trebuie reglementat bine şi eficient.   Concomitent, pentru dezvoltare ar mai fi nevoie de îmbunătăţirea mediului de afaceri, nu doar pentru privaţi ci şi pentru stat, prin folosirea fondurilor europene. Ea a mai declarat că şomajul printre tineri este 20%, ceea ce reprezintă “un strigat pentru ajutor”.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.