Sondaj. O treime dintre români cred că femeile sunt bătute şi din vina lor

PeopleJumătate dintre români au avut cunoştinţă de cazuri de violenţă în familie în acest an, arată un sondaj efectuat de INSCOP Research, potrivit EVZ.ro.

Îngrijorător este că 30% dintre ei consideră că femeia „mai este bătută şi din vina ei”, vestea bună e că 75% dintre ei cred că ”o femeie bătută poate în orice moment să se despartă de soţul ei”.

Un procent de 43,5% dintre români au declarat că ”de la începutul acestui an (2013), au auzit printre cunoştinţe sau în zona în care locuiesc de situaţii de violenţă în familie”. Dintre aceştia, 65,9% au spus că victima era o femeie, 37,9% au declarat că victima era un copil, 19,7%- un bătrân, 4,4%- un soţ. Aproape o treime (30,9%) dintre respondenţi sunt de acord că ”femeile mai sunt bătute şi din vina lor”, iar 8 români din o sută cred că ”bătaia e ruptă din rai”.

La polul opus, peste 75% dintre români (75,7% ) sunt de acord cu ideea că ”o femeie bătută poate în orice moment să se despartă de soţul ei”. De asemenea, 51,3% cred că violenţa în interiorul familiei este o problemă de interes public.

Sursa: EVZ.ro
F
oto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *