Sorin Oprescu, în vizită la Comisia Europeană

Sorin_Oprescu_Primarul general al Capitalei participă zilele zilele acestea, la Bruxelles, la prima sesiune de comunicări între Comisia Europeană şi reprezentanţii capitalelor ţărilor din Uniunea Europeană. Oprescu a fost invitat de comisarul european pentru Politică Regională şi Urbanism, Johannes Hahn, notează Adevarul.ro.

Edilul a discutat şi despre atragerea fondurilor europene pentru proiectele de infrastructură ale Capitalei și s-a întâlnit cu şeful Direcţiei Generale pentru Politică Regională şi Urbană, Walter Deffaa pentru a discuta despre procedurile iniţiate de Primăria Capitalei pentru a asigura finanţarea cea de-a doua fază a Staţiei de Epurare şi Tratare a Apelor Uzare Glina, respectiv construirea incineratoarelor pentru deseuri menajere.

Înainte de reuniune, comisarul Hahn a declarat „Capitalele sunt cele în care problemele economice și sociale ale Europei sunt adesea mai concentrate și mai vizibile. Dar ele sunt, totodată, motoarele Europei – locurile unde se pot identifica cele mai importante soluții în materie de competitivitate, ocupare a forței de muncă, educație, transport, mediu și inovare. Prin urmare, ele au o importanță crucială pentru ieșirea din criză a Europei. Fără capitalele europene, nu putem transforma în realitate obiectivele de creștere ale Strategiei Europa 2020. Iată de ce lansez un apel către primari să fie vârful de lance în procesul de ieșire din criză a Europei.”

Mai multe detalii AICI.

Sursa: Adevarul.ro, ec.europa.eu
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.