Sfaturile MAE pentru romanii care merg la meciul Chelsea-Steaua. Ce trebuie sa evitati

stamford bridgeMinisterul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească în Marea Britanie pentru a participa la meciul de fotbal Chelsea-Steaua Bucureşti din 14 martie a.c., să manifeste prudenţă pe întreaga durată a sejurului, întrucât întâlnirea cu suporterii echipei adverse poate duce la ciocniri violente.

Este recomandat să se evite parcarea automobilelor în apropierea stadionului Stamford Bridge, locul unde se va desfăşura meciul, se arată în comunicatul remis caleaeuropeana.ro

De asemenea, este indicat ca cetăţenii români să evite arborarea de însemne, pancarte sau scandarea de sloganuri ce ar putea leza sentimentele cetăţenilor britanici şi să respecte reglementările de control şi securitate impuse de autorităţile locale, pentru a evita apariţia unor eventuale situaţii nedorite.

Pentru relaţii suplimentare, suporterii români sunt sfătuiţi să acceseze periodic site-ul MAE, cu precădere rubrica „Sfaturi, alerte de călătorie”- Condiţii de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Marii Britanii să respecte legislaţia statului pe al cărui teritoriu se află şi să evite transportul de bagaje sau corespondenţă aparţinând altor persoane.

În caz de necesitate, cetăţenii români pot contacta Ambasada României  la Londra, respectiv Secţia Consulară:

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord

Secţia consulară

Adresa: M.E.I.C. House, 344 Kensington High Street, London W14 8NS

Telefon: +44 (0) 20 7602.9833

Fax: +44 (0)20 7602.4229

Linie telefonică pentru urgenţe +44 (0)7889 724 450

E-mail: londra.cons@mae.ro

Web: http://londra.mae.rohttp://london.mae.ro

 

Ambasada

Adresa: Arundel House, 4 Palace Green, Kensington, London W8 4QD

Telefon: 0044 207 937 9666

Fax: 0044 207 937 8069

E-mail: londra@mae.ro

De asemenea, MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români o serie de pagini de internet utile :

  • site-ul Poliţiei Metropolitane (www.met.police.uk).
  • site-ul Home Office (www.homeoffice.gov.uk), care conţine informaţii privind siguranţa şi criminalitatea la nivel naţional.
  • Detalii suplimentare privind permisele auto pot fi obţinute de la DVLA (www.dvla.gov.uk).
  • Pentru un ghid complet al mijloacelor de transport disponibile, vă sfătuim să accesaţi site-ul următor, unde veţi găsi informaţii privitoare la orice mijloc de transport în comun: http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/1106.aspx . Aici veţi avea posibilitatea de a consulta harta oraşului, de a achiziţiona bilete pentru transportul în comun, cât şi alte informaţii utile.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa şi site-ul ambasadei României la Londra: http://londra.mae.ro/sites/londra.mae.ro/files/images/actualitatea/2013/actualitate/ghid_de_calatorie_chelsea-steaua.pdf

 

Foto: commons.wikimedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.