SRI: “Octombrie roşu”, cel mai mare atac cibernetic asupra României

LOGO SRISRI continuă să ia masuri active pentru localizarea şi identificarea agresorului cibernetic implicat în atacul “Octombrie Roşu” mediatizat de către firma Kaspersky, pentru că activitatea acestuia aduce atingere securităţii naţionale a României, notează Realitatea.net.

“Octombrie Roşu” a fost cel mai puternic atac cibernetic la adresa României în ultimii 20 de ani, SRI identificând entităţi cibernetice ostile care urmăresc culegerea de informaţii confidenţiale inclusiv despre resursele naturale româneşti, afirmă purtătorul de cuvânt al Serviciului, Sorin Sava.

Acesta a menţionat, pentru Realitatea TV, că SRI a identificat activităţi derulate de entităţi cibernetice ostile care urmăresc obţinerea accesului la reţele informatice de interes naţional, culegerea de informaţii confidenţiale, informaţii de politică externă a României, resursele naturale, politica în Zona Mării Negre, politica în domeniul economic.

“Considerăm că acesta a fost cel mai puternic atact cibernetic la adresa României în ultimii 20 de ani. Estimăm că ameninţarea cibernetică reprezintă una dintre cele mai mari şi mai dinamice ameninţări la adresa securităţii naţionale a României”, a spus Sava.

Mai multe declaratii din partea purtătorului de cuvânt al SRI AICI.

Sursa: Realitatea.net
Foto: sri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.