Studiu: Familiile din România au sărăcit cel mai mult în ultimul an

Averea medie a gospodăriilor româneşti a scăzut în ultimul an cu 36%, aceasta fiind cea mai mare prăbuşire a bogăţiei familiilor din toată lumea, potrivit studiului Credit Suisse – Global Wealth Report 2012, preluat de Adevarul.ro.

România este singura ţară din lume unde averea medie pe familie a scăzut, în ultimul an, cu mai mult de 30%. Acest indicator, bogăţia gospodăriilor, cuprinde averea  totală, cu depozite bancare, acţiunile deţinute la diferite societăţi, dar şi proprietăţile imobiliare.

Suntem urmaţi, la mare distanţă, de Ungaria – cu o scădere de 26% a bogăţiei medii ce revine fiecărei gospodării, apoi de spanioli – unde averea medie pe familie s-a diminuat cu 18%.

Printre câştigători nu se regăseşte niciun stat european: cel mai mult au crescut averile familiilor din Columbia (cu 16%), Algeria, China, Statele Unite şi Japonia. În cifre absolute, cele mai mari sume au pierdut familiile din statele bogate şi cu populaţie mare ale Europei: Franţa, Italia şi Germania.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  sabasparizaca.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Studiu: Familiile din România au sărăcit cel mai mult în ultimul an

  1. Valentin Ion Zarnescu 18/10/2012 at 15:16

    ADICA ”SA CADA MAGAREATA”/GOV.-USL!????GOV.BOC,MRU,NICI USTUROI N-AU MANCAT,…!DE ALTFEL MANCAU KOBE…!????POLITICA BOSILOR-UE E K LUMINA ZILEI:SARACIA ACUTA/BALCANI

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *