Studiu: Românii care vor emigra în Marea Britanie o vor duce ”de opt ori mai bine” decât în ţara lor

euroFamiliile româneşti care vor emigra în Mare Britanie anul viitor ar putea să o ducă de opt ori mai bine lucrând pentru salariul minim în această ţară decât în cea de origine, în timp ce familiile bulgăreşti ar putea să îşi crească standardele de trai de aproape nouă ori, susţine MigrationWatch, potrivit Gandul.info.

Raportul realizat de centrul de reflecţie MigrationWatch şi ale cărui rezultate au fost publicate de cotidianul Daily Mail, în ediţia electronică, intervine pe fondul îngrijorărilor britanicilor cu privire la deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari începând din ianuarie 2014.

Raportul  ia în calcul salariul minim şi nivelul ajutoarelor sociale din Marea Britanie şi ţările est-europene, precum şi puterea de cumpărare, oferind o măsură corectă a standardelor de trai, susţine cotidianul britanic.

Chiar şi o familie care câştigă un salariu mediu în Bulgaria şi România ar putea să o ducă de trei sau patru ori mai bine lucrând în Marea Britanie pe salariul minim. Ar putea fi şi oportunităţi considerabile de economisire, o componentă importantă a emigraţiei din estul Europei.

Mai multe detalii despre studiu, aici.

Sursa: Gandul.info
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *