Studiu: Restricțiile impuse de Guvernul britanic încurajează de fapt prelungirea şederii imigrantilor

Restricţiile impuse de Guvernul britanic pe piaţa muncii pentru muncitorii români îi încurajează de fapt pe aceştia să stea mai mult în Marea Britanie şi să îşi aducă familiile, potrivit unui studiu efectuat pentru ambasada britanică la Bucureşti, citat de The Observer, în ediţia electronică și preluat de ZF.ro.

Flag_-_Great_BritainUn sondaj nepublicat efectuat în rândul românilor care s-au mutat în Marea Britanie arată că politica britanică privind reducerea imigraţiei are efecte contrare scopului său. Îngreunându-le românilor şi bulgarilor posibilitatea de a-şi atinge ţintele financiare, Guvernul întârzie întoarcerea acestora în ţările de origine, arată analiza realizată în România şi tansmisă ambasadei britanice.

Peste jumătate dintre cei intervievaţi (58 la sută) au declarat că principala condiţie pentru a se întoarce în România a fost să ajungă să strângă suficienţi bani pentru a începe o afacere. Mai puţin de jumătate (47 la sută) au declarat că le trimit bani rudelor lor din România, în timp ce peste două treimi (68 la sută) afirmă că fac economii. Rata medie a economiilor este de 945 de lire sterline pe lună. Românii din Marea Britanie vor să economisească aproximativ 85.000 de lire sterline înainte de a se gândi să se întoarcă acasă.

Mai multe detalii aici.

Sursa: ZF.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *