Studiu: Românii mănâncă mai puțin, dar beau mai mult

In prima jumatate a anului 2012, consumul casnic de bunuri de larg consum a crescut cu 2% in moneda nationala, comparativ cu perioada similara a anului precedent. arata un studiu Gfk, potrivit HotNews.ro.

Totusi, cheltuielile pentru bauturi non-alcoolice si bere au crescut cu 5%, iar cele pentru alimente s-au diminuat cu 2%, mai arata studiul. Printre produsele alimentare la care gospodariile si-au redus cel mai mult cheltuielile se numara uleiul de gatit, tabletele de ciocolata si iaurturile cu fructe.

Dupa un an 2011 in care inflatia a avut un impact puternic asupra evolutiei cheltuielilor gospodariilor din Romania si a adus scaderi volumice cu precadere pentru segmentul de produse alimentare, se observa in continuare o tendinta negativa pentru aceste produse.

Studiul are la baza informatii obtinute prin monitorizarea consumului casnic a aproximativ 90 de categorii de produse de larg consum prin intermediul cercetarii de tip Panel de Consumatori a GfK Romania, pe un esantion de 2.200 gospodarii, reprezentativ la nivel national.
 Cititi mai multe aici.
Sursa: HotNews.ro
Foto:  en.wikipedia.org
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *