Mircea Geoană: Nu este normal ca romanii sa lupte alături de SUA, dar sa stea la coada la vize

Mircea_GeoanăMircea Geoana a declarat ca nu este normal ca cetatenii romani sa nu primeasca viza pentru intrarea pe teritoriul aliatului american.

“Congresul este un animal. Cred ca avem o sansa ca in Senatul american (discutiile despre vize pentru cetateni romani, n.r.) sa avanseze destul de rapid. Nu este normal ca noi sa luptam alaturi de SUA pe toate fronturile si al meu sa stea la coada”, a declarat Mircea Geoana pentru Adevarul, potrivit Ziare.com.

“Congresul american discuta despre imigratie, o problema in care noi nu trebuie sa intervenim pentru ca s-ar complica lucrurile”, a adaugat politicianul PSD.

In interviul care a abordat mai multe teme de politica externa, dar si teme de actualitate interna, Geoana si-a expus opiniile in legatura cu politica de aliante pe care ar trebui sa o realizeze diplomatia romaneasca.

“Ceea ce este nevoie in acest moment este ca Romania are nevoie de un mare plan national. Eu sunt adeptul unui pragmatism. Un dialog decent, civil cu toti vecinii nostri este bine venit. India, China, Ucraina sunt tari importante”, a spus Geoana.

Sursa: Ziare.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.