Surse oficiale: Alina Bica ar putea fi viitorul procuror general

Procuroarea Alina Bica – fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în timpul guvernării PDL şi actual consilier al şefului DIICOT, Codruţ Olaru – ar putea prelua funcţia de procuror general al României, în locul Codruţei Kovesi, al cărei mandat expiră în 2 octombrie, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX, potrivit Gandul.info.

Noul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a avut o întrevedere cu procuroarea Alina Bica, ce a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei între 21 ianuarie 2009, până în 7 mai 2012, fiind detaşată de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Alina Bica a fost secretar de stat în perioada mandatelor deţinute la Ministerul Justiţiei de Cătălin Predoiu, care a reuşit să obţină succesiv rapoarte pozitive privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, impus de Comisia Europeană.

Noul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a iniţat o serie de întâlniri cu procurori, urmând a face propuneri Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcţiile de procuror general al României, procuror şef al DNA, pentru adjuncţi şi şefi de secţii din coducerea Ministerului Public.

Sursa: Gandul.info
Foto:  gov.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *