Tagesspiegel: Bugetul României pentru anul 2013 pare din domeniul imposibilului

Jurnaliştii de la cotidianul german Tagesspiegel analizează situaţia politică din ţara noastră după învestirea în funcţie a Guvernului Ponta II.

Candidaţii USL s-au impus în aproape 90% dintre colegiile în care au candidat. La fel de mari sunt provocările, dar şi aşteptările alegătorilor”, scrie Tagesspiegel, conform Jurnalul.ro

“Dacă alegătorii realizează că nu se va modifica nimic în domeniul construcţiei de străzi şi căi ferate, Ponta şi-ar putea pierde popularitatea foarte repede. În aceste condiţii, bugetul pentru anul 2013 pare din domeniul imposibilului, mai ales că USL refuză o mărire a impozitelor. La presiunea exercitată de preşedintele PNL, Crin Antonescu, USL a retras proiectul de lege cu diminuarea progresivă a impozitului de 16%. Un alt obiectiv al USL este schimbarea Constituţiei. În principal pentru ca o criză politică, precum cea din vară, să nu se mai repete. În acest context, relaţia dintre premier şi preşedinte urmează să fie clar definită, iar competenţele şefului de stat vor fi limitate, fără a provoca un nou scandal”, mai scrie sursa citată.

Cititi mai multe aici.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto:  arhivafoto.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *