The Sun: În 2014, va fi o invazie de muncitori români și bulgari în Marea Britanie

Britanicii se așteaptă la un val de imigranți din România și Bulgaria începând cu 2014, când una dintre legile muncii va trebui să fie schimbată, pentru a se alinia legislației europene, arată tabloidul „The Sun” care prezintă acest fapt, potrivit Adevarul.ro, ca pe o invazie.

În momentul de față, românii care vor să muncească legal în Marea Britanie trebuie să obțină un permis de muncă, iar acesta poate fi scos numai dacă vin direct din România cu un loc de muncă sigur. Cu toate acestea, situația la fața locului stă diferit, relatează „The Sun”.

Un parlamentar britanic, Stewart Jackson, a avertizat asupra influxului de muncitori veniți din străinătate.

Nu vrem ca în 2014 să vedem multe familii fără locuri de muncă, fără posibilitatea de a ține o casă și fără educație. Marea Britanie ar trebui să decidă cine vine aici, nu Uniunea Europeană“, a declarat acesta ieri.

În 2004, când Uniunea Europeană s-a extins și muncitorii polonezi au avut acces la locurile de muncă din Albion, oficialii au prevăzut un volum de 20.000 de muncitori. Cu toate acestea, acum numărul este uriaș: 669.000, potrivit cifrelor oficiale.

Mai multe informatii aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *