The Telegraph: Noul val de imigranţi români şi bulgari începe

PeopleNumărul românilor şi bulgarilor din Marea Britanie a crescut cu mai mult de un sfert în trei luni, potrivit unor cifre care oferă prima dovadă a afluxului de imigranţi din cele două ţări, chiar înainte de ridicarea controalelor la frontieră, începând de anul viitor, relatează The Telegraph, într-un articol publicat miercuri seară pe pagina sa de internet, potrivit Jurnalul.ro.

Numărul lucrătorilor imigranţi din România şi Bulgaria era de 141.000 la sfârşitul lunii iunie, o creştere cu aproape 26% faţă de cifra de 112.000 înregistrată la sfârşitul lunii martie. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, majorarea a fost de 35%, notează publicaţia britanică.

Unii comentatori susţin că această creştere anticipează faptul că cetăţenii din cele foste două ţări din Blocul Estic vor veni în Marea Britanie în număr şi mai mare când, la 1 ianuarie, vor avea acces la piaţa muncii din Regatul Unit.

“Această creştere de peste o treime a numărului de lucrători români şi bulgari în Regatul Unit în ultimul an reprezintă o creştere substanţială faţă de direcţia precedentă”.

“Sugerează că un număr şi mai mare va veni anul viitor, când piaţa muncii de la noi va fi complet deschisă pentru ei. Aceasta e în concordanţă cu estimarea noastră centrală conform căreia migraţia netă din România şi Bulgaria va fi de circa 50.000 pe an în următorii cinci ani”, a declarat Andrew Green, preşedinte MigrationWatch, care a estimat că 50.000 de români şi bulgari vor veni în fiecare an în următorii cinci ani.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.