Theresa May: Marea Britanie nu va prelungi dupa 2013 restrictiile impuse romanilor si bulgarilor, dar are in vedere anumite limitari in cadrul sistemului liberei circulatii in UE

Marea Britanie nu va extinde dupa 2013 restrictiile pe piata muncii impuse romanilor si bulgarilor, a declarat ministrul britanic de Interne, Theresa May, potrivit HotNews.ro, precizand insa ca Londra se consulta cu alte capitale europene pentru anumite limitari ale liberei circulatii in cadrul UE astfel incat sa fie evitate abuzurile.

Nu mai există controale de tranziţie pe care să le putem pune în practică. În decembrie 2013 se vor încheia controalele de tranziţie”, a spus ea, potrivit Realitatea.net.

Ministerul de Interne din Marea Britanie nu a oferit o cifră estimativă privind câţi din cei 29 de milioane de cetăţeni români şi bulgari vor profita de accesul liber pe piaţa muncii după ridicarea restricţiilor.

Unii experţi anticipează însă venirea unui număr semnificativ de imigraţi din Europa de Est, faţă de care laburiştii au atras atenţia că ar putea pune presiune asupra locurilor de muncă şi a salariilor din Marea Britanie.

Sursa: Realitatea.net
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *