Titus Corlatean: Rog asociatiile romanesti din SUA si Canada sa semneze petitia pentru ridicarea vizelor

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a facut, sambata, un apel la asociatiile romanesti din SUA si Canada, adresand rugamintea ca petitia pentru ridicarea vizelor sa fie semnata de cat mai multi romani, aratand ca acest gest ar ajuta foarte mult demersurile oficiale facute pe aceasta tema, transmite Mediafax, potrivit HotNews.ro.

“Am o rugaminte catre asociatiile romanesti din SUA si la fel si Canada. Am discutat la New York un sprijin reciproc, care sa includa o petitie semnata de cat mai multi romani americani si respectiv canadieni pentru a acorda un sprijin – si lor – pe langa Congresul american, pe langa Departamentul de stat pe tema ridicarii vizelor pentru romani”, a spus Corlatean, sambata, la Forumul romanilor de pretutindeni.

“Comunitatea romaneasca e o comunitate importanta, mare, in diferite zone ale SUA, ne-ar putea ajuta foarte mult, in paralel cu ceea ce intreprindem noi la nivel oficial – si va spun ca facem pasi inainte -, dar ne-ar ajuta foarte mult daca romanii din SUA ar da curs acestei formule de sprijin. Americanii sunt foarte atenti la contribuabilii lor, la cat de importanta e comunitatea, e si o formula de unitate de actiune a romanilor din SUA”, a spus Corlatean.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *