Topul Băncii Mondiale privind mediul de afaceri: România este în urma Bulgariei

România s-a menţinut pe poziţia 72, din 185 de ţări, în clasamentul anual referitor la mediul de afaceri Doing Business 2013 al Băncii Mondiale (BM), după ce în ediţia precedentă a coborât şapte locuri, informează Mediafax.ro.

România se plasează cel mai bine în rândul celor 185 de ţări la accesul la credite, locul 12, chiar dacă a fost devansată la acest capitol de 4 state faţă de raportul precedent.

După cât de uşor este să înfiinţezi o firmă, România se află pe 68, faţă de 63 în raportul anterior. Deschiderea unei afaceri în România necesită, la fel ca anul trecut, 6 proceduri, în timp ce numărul de zile necesar a scăzut de la 14 la 10. De asemenea, costul începerii unei afaceri a coborât de la 3% din venitul mediu anual pe cap de locuitor la 2,8%. Venitul mediu anual luat în calcul de BM pentru România este de 7.910 dolari.

România este trasă în jos de accesul la electricitate, plata taxelor, obţinerea permiselor de construcţie şi rezolvarea insolvenţelor, categorii la care ocupă locuri în a doua jumătate a clasamentului.

Mai multe informatii privind clasamentul aici.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  istockphoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Topul Băncii Mondiale privind mediul de afaceri: România este în urma Bulgariei

  1. Valentin Ion Zarnescu 23/10/2012 at 13:06

    DACA NU SCADEM TVA,DUPA SF.VASILE(INCEPAND CU ANUL FISCAL URMATOR),NE VA DEPASI SI MEDIUL DE AFACERI DIN MALI,ETIOPIA..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *