Traian Basescu, pentru Kurier: Nu va exista nicio invazie a romanilor in statele UE

Presedintele Traian Basescu a declarat ca dupa ridicarea restrictiilor pe piata de munca din toate statele Uniunii Europene nu se pune problema unei invazii a romanilor in aceste tari, potrivit Ziare.com

traian basescu“Eu nu vorbesc ca un politician, ci ca un presedinte responsabil. Nu va exista nicio invazie a romanilor. De ce nu va fi nicio problema? Pentru ca in prezent doar in noua state dintre cele 27 ale UE sunt restrictii privind imigratia romanilor. Aceia dintre cetatenii nostri care cautau un loc de munca in Occident au plecat acum multi ani si sunt in principal in tari precum Spania, Italia si Franta”, a declarat presedintele pentru ziarul austriac Kurier.

“Pentru mine problema rromilor e clara. Atata timp cat la nivel european nu se intelege ca este nevoie de o politica concreta, aceasta problema nu va fi rezolvata. Noi, ca tara de origine, nu putem sa restrictionam libertatea de deplasare a rromilor.

De aceea, cooperarea intre Romania, ca tara de origine, si tarile de destinatie este necesara. Prin urmare, fac apel constant la omologii mei din UE”, a precizat Traian Basescu, adaugand ca solutia in cazul acesta este educatia si ca, daca rromii, in special copiii, nu sunt educati, acestia vor reprezenta o noua generatie de nomazi.

Mai multe declaratii ale preşedintelui, AICI.

Sursa: Ziare.com
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.