Traian Basescu: Peste doi – trei ani se va relua discutia legata de revizuirea tratatelor UE

traian basescuPresedintele Traian Basescu a spus miercuri ca are “certitudinea” ca “peste doi – trei ani se va relua discutia legata de revizuirea tratatelor” Uniunii Europene, si a avertizat ca Romania risca sa nu fie suficient de integrata pentru a putea fi acceptata “in clubul care, cu siguranta, va avea doua compartimente”, potrivit HotNews.ro. Declaratiile vin in cadul unei conferinte ce a avut loc la Academia de Studii Economice (ASE).

“Am mult mai multe întrebări decât răspunsuri, din păcate, în ceea ce priveşte evoluţiile economice ale UE şi, implicit, ale României. Ştiu însă un singur lucru, că România are nevoie astăzi de stat de drept, are nevoie să îşi pregătească economia pentru intrare în zona Euro, are nevoie să fie gata pentru intrare în zona Schengen, pentru simplul motiv că nu are alternativă la soluţia UE”, a afirmat Băsescu, potrivit Mediafax.ro.

El a reluat şi ideea sa prezentată săptămâna trecută că obiectivele privind integrarea în zona euro şi spaţiul Schengen trebuie atinse înainte de revizuirea Tratatelor UE în vederea creării “Europei cu două viteze”, pe care el a anticipat-o cu “certitudine” peste doi-trei ani.

“Ce este riscant pentru România este să uite aceste priorităţi, politicul să le neglijeze de dragul unor interese locale, să spunem, şi să ne trezim peste doi-trei ani, când am certitudinea că se va relua discuţia legată de revizuirea Tratatelor că nu suntem suficient de integraţi pentru a putea fi acceptaţi în clubul care cu siguranţă va avea două compartimente.” susţine preşedintele.

Surse: Mediafax.ro, HotNews.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *