Băsescu: Roșia Montană, un exemplu de cum ”ne autodistrugem imaginea”

basescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, în opinia sa  finalul “jocului” privind Roşia Montană va fi respingerea legii de către Curtea Constituțională, adăugând că acesta este un exemplu ”de cum ne autodistrugem imaginea”.

Președintele a făcut această afirmaţie în deschiderea Forumului European pentru Diplomaţie Publică, dând astfel un exemplu prin care România îşi autodistruge imaginea.

”Ştim că s-a împins în Parlament o lege neconstituţională, care nu va putea trece de Curtea Cosntituţională. Îîn baza ei generăm o dezbatere care se va finaliza cu o lege neconstituţională” a declarat șeful statului.

”Cum să avem o imagine bună când şi străinii ne ştiu Constituţia? Ştiu că finalul acestui joc va fi o lege respinsă de Curtea Constituţională în principalele ei prevederi. Şi atunci cum să avem o imagine bună? Mă întreb. V-am adus exemple cum ne autodistrugem imaginea.”, a adăugat Băsescu.

Președintele nu face pentru prima dată astfel de declarații. “Nu se poate să faci o lege care să vizeze o firmă. Va fi respinsă de Curtea Constituţională pentru că se va constata că este o lege neconstituţională”, a declarat duminică Băsescu.

Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.