1,7 milioane de euro pentru persoanele sărace din România şi Bulgaria, redirecţionate de UE către Germania

euro coinO sumă de 1,7 milioane de euro, iniţial alocată persoanelor sărace din Bulgaria şi România, va fi redirecţionată către Germania pentru integrarea nou-veniţilor români şi bulgari din această ţară, a indicat Deutsche Welle, potrivit Agerpres.ro.

Motivele pentru care a apărut această schimbare sunt duble. În primul rând, banii vor fi redirecţionaţi, pentru că cele două ţări balcanice nu sunt în măsură să îi utilizeze. În al doilea rând, banii şi-au schimbat cursul din cauza afluxului de români şi bulgari în Germania, informează sursa germană.

Decizia survine în contextul în care autorităţile municipale din multe oraşe germane au raportat probleme cu nou-veniţii din Bulgaria şi România. În consecinţă, Comisia Europeană şi guvernul landului german Renania de Nord-Westfalia au decis deblocarea unui total de 1,7 milioane de euro pentru integrarea nou-veniţilor, care vor beneficia de cursuri în limba germană, de recalificare şi de formare profesională.

Sursa: Agerpres.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to 1,7 milioane de euro pentru persoanele sărace din România şi Bulgaria, redirecţionate de UE către Germania

  1. Pingback: Comisia Europeană dezminte redirecţionarea spre Germania de fonduri pentru romi alocate României şi Bulgariei | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *