Un deputat francez califică România drept “o secătură de stat”

Pierre_lelloucheIncident diplomatic româno-francez, după ce un deputat al UMP (de dreapta, opoziţie), fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Europene din Franţa, Pierre Lellouche, a catalogat România drept “secătură de stat”, din cauza comportamentului său faţă de rromi, scrie Jurnalul.ro.

În replică, ambasadorul României în Franţa, Bogdan Mazuru, i-a transmis acestuia o scrisoare, în care îi reproşează cuvintele folosite. Pierre Lellouche i-a răspuns, sec, că-şi menţine afirmaţiile, comentează cotidianul francez Liberation, potrivit sursei citate.

Cei doi s-au împuns prin cuvinte într-un schimb de mesaje pe marginea expresiei folosite de deputatul francez contra Bucureştilor, iar acesta a ţinut să o repete şi în scris, cu această ocazie, mai scrie Liberation.

Lellouche i-a transmis ambasadorului roman că nu poate ignora condiţiile perfect nedemne pe care rromii trebuie să le suporte în România, “în ciuda miliardelor de euro date de Europa pentru a ajuta România să integreze corect această minoritate”. “Acest comportament nu este demn de un stat al Uniunii Europene, şi o repet, este un comportament al unei secături de stat”, a mai scris deputatul francez, potrivit Liberation. “Regret să vă spun că nicio formulă de politeţe nu îmi vine în minte”, încheie acesta misiva.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.