Romania va atrage granturi SEE pentru programe Romania incluziune sociala si diversitate culturala

500_Euro_BanknotenDoua noi programe prin care Romania va atrage granturi SEE, cu o valoare cumulata de aproximativ 29 milioane de euro, au fost semnate joi, 26 septembrie a.c., de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, se arată într-un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Cele doua programe sunt „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”, respectiv „Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european”.

Prin programul „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale” sunt alocate Romaniei granturi cu o valoare de peste 22 milioane de euro. Granturile alocate prin intermediul acestui program vor fi utilizate pentru dezvoltarea coeziunii sociale ?i economice la nivel local, regional si national.

In acelasi timp, prin programul „Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european” sunt alocate Romaniei granturi cu o valoare de peste 6,8 milioane de euro. Prin acest program urmeaza sa fie finantate proiecte pentru cresterea dialogului cultural si protejarea identitatii europene prin intelegerea diversitatii culturale, constientizarea diversitatii culturale si intarirea dialogului intercultural, respectiv schimburi culturale intre statele donatoare si Romania.

Granturile SEE si norvegiene alocate Romaniei in perioada 2009-2014 sunt in valoare de aproximativ 306 milioane de euro. Acestea vor sustine programe si proiecte din 21 de domenii precum justitie si afaceri interne, protectia mediului, cercetare, sanatate, cultura, societate civila si imbunatatirea conditiilor sociale pentru populatia roma.

Sursa: Comunicat de presa MFE
Foto: wikimedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *