România va avea două drumuri de interes european pentru practicarea drumeţiilor

brasov-black-churchRomania va avea in perioada urmatoare doua drumuri turistice de interes european pentru practicarea drumetiilor, alaturandu-se astfel celor 35 de tari europene membre ale Asociatiei Europene a Drumetiei (AED), iar Brasovul va fi locul de desfasurare al Congresului Asociatiei, in 2017.

Anuntul a fost facut joi, dupa intalnirea care a avut loc la Consiliul Judetean (CJ) Brasov intre Lis Nielsen, presedintele Asociatiei Europene a Drumetiei si reprezentanti ai Asociatiei Carpatine Ardelene a Turistilor (care este membra a AED din 2010) si ai Autoritatii Nationale pentru Turism.

Traseul va merge pe lantul carpatic, facand legatura intre diferitele poteci existente – nu inventam altele – pana la Turnu-Severin, unde ne legam de Drumul European 3, terminat de colegii din Serbia. Drumul European 8, pentru care inca lucram la definitivarea traseului, va pleca din Oradea si se va intalni cu Drumul European 3 in zona Masivului Retezat”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Marcel Sofariu, director executiv al Asociatiei Carpatine Ardelene a Turistilor (SKV).

Sursa: Ziare.com
Foto: brasov- wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.