Romania va participa la 30% din vanzarile mondiale de medicamente, in 2016

China, India, Brazilia, Rusia şi alte 12 pieţe emergente, între care şi România, vor asigura 30% din vânzările mondiale de medicamente în 2016, în creştere de la 20% anul trecut, arată raport realizat de IMS Institute for Healthcare Informatics din Statele Unite, potrivit Mediafax.ro.

Creşterea cheltuielilor pe 16 pieţe farmaceutice emergente va alimenta avansul vânzărilor mondiale pe piaţa de profil, până în 2016. Pe de altă parte, reducerea cheltuielilor de către guvernele europene occidentale şi pierderea patentelor de către companii din SUA vor reduce puterea de cumpărare a populaţiei din aceste regiuni.

Cheltuielile mondiale pentru medicamente vor ajunge peste patru ani la aproape 1.200 de miliarde de dolari, pe măsură că pieţele farmaceutice emergente şi de produse generice vor avea o contribuţie tot mai mare.

Pe pieţele dezvoltate, între care SUA, Europa şi Japonia, cheltuielile pentru medicamente vor scădea cu 57%, din cauza expirării patentelor pentru un număr mare de medicamente, a creşterii lente a consumului pentru produse de brand şi a reticenţei faţă de consum a populaţiei.

Pieţele emergente vor ajunge în schimb la o contribuţie de 30% la cheltuielile mondiale pentru medicamente, în 2016, faţă de 20% anul trecut, potrivit raportului.

“Creşterea vânzărilor pe pieţele emergente este susţinută de avansul economic puternic. Când milioane de oameni ies din sărăcie extremă, încep să-şi permită medicamente şi servicii de bază”, a declarat Michael Kleinrock, director de cercetare la IMS Institute.

În Statele Unite, problemele legate de expirarea patentelor vor face ca vânzările de medicamente să avanseze cu sub 2% în 2012-2013. Contribuţia americană la creşterea cheltuielilor pentru medicamente la 1,2 miliarde de dolari până în 2016 va scădea la 31%, de la 34% în 2011, potrivit raportului.

Ponderea cheltuielilor din UE şi Japonia în totalul mondial va scădea la 23% în 2016, de la 29% anul trecut.

Raportul include în categoria ţărilor emergente China, India, Brazilia, Polonia, Mexic, România, Turcia, Rusia, Africa de Sud, Thailanda, Argentina, Indonezia, Egipt, Pakistan, Vietnam şi Venezuela.

Detalii aici.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  crissreiki.wordpress.com

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *