Victor Ponta: Cele 11 puncte convenite in vara cu presedintele Comisiei Europene au fost indeplinite in totalitate

ponta barrosoPremierul Victor Ponta sustine ca cele 11 puncte convenite in vara cu presedintele Comisiei Europene au fost indeplinite  in totalitate, potrivit HotNews.ro.

“Guvernul a fost si continua sa ramana profund angajat in asigurarea independentei justitiei si intarirea statului de drept”, a declarat Ponta potrivit unui comunicat al Executivului. Potrivit acestuia, “Guvernul este determinat sa continue punerea in aplicare a recomandarilor Comisiei Europene in cadrul uzual asigurat de Mecanismul de Cooperare si Verificare, si reasigura partenerii europeni de deplina sa cooperare in acest proces”. Aceste declaratii sunt facute cu doar o zi inainte de publicarea raportulului privind Mecanismul de Control si Verificare (MCV) in justitie.

“Guvernul îşi asuma ca obiectiv întărirea independenţei justiţiei pe viitor, prin limitarea şi mai puternică a ingerinţei factorului politic în deciziile care privesc acest domeniu, precum şi prin aplicarea reformelor necesare creşterii eficienţei şi refacerii credibilităţii actului de justiţie în percepţia publică”, se mai arata in comunicat.

Cum prezinta Guvernul cele 11 puncte care ar fi fost indeplinite.

 

Sursa: HotNews.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *