Visa Europe: Consumul populatiei a scazut cu 1%

lei baniCheltuielile de consum din Romania au scazut in ultimul trimestru al anului trecut cu 1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, dupa un avans anual de 1% inregistrat in trimestrul al treilea, in timp ce in Uniunea Europeana au ramas constante, arată un barometru al Visa Europe, potrivit Wall-street.ro.

“Romania este direct conectata la statele europene prin exporturi si este normal ca declinul inregistrat in medie de cheltuielile de consum din economiile europene timp de trei trimestre consecutive sa se resimta, cu un anumit decalaj de timp, si pe piata locala. Cu toate acestea, speram sa vedem cat mai curand efectele imbunatatirii evolutiei cheltuielilor de consum din unele economii ale UE cu care Romania are relatii comerciale stranse, precum Germania sau Franta”, a declarat, intr-un comunicat, directorul general al Visa Europe pentru Romania, Catalin Cretu.

Cheltuielile de consum din Uniunea Europeana au scazut in trimestrul patru cu 0,1% fata de aceeasi perioada din 2011, insa tendinta s-a imbunatatit semnificativ comparativ cu declinul de 1,7% inregistrat in trimestrul al treilea, potrivit Barometrului cheltuielilor de consum din UE al Visa Europe.

Barometrul a fost realizat pe baza cheltuielilor efectuate pe toate cardurile emise de Visa, de debit, de credit si preplatite.

Sursa: Wall-street.ro
Foto: arhivafoto.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.