Wall Street Journal: “UE a apărat democrația de guvernele autoritariste din Ungaria și România”

Intervenția energică a Comisiei Europene în procesul de suspendare în vederea demiterii președintelui României, Traian Băsescu, este văzută ca o puternică justificare a acordării Premiului Nobel pentru Pace în anul 2012 Uniunii Europene, scrie publicaţia The Wall Street Journal, potrivit Jurnalul.ro.

Analiza se intitulează: „Premiul Nobel pentru UE – o decizie Inspirată” și începe prin a trece în revistă problemele grave cu care se confruntă Uniunea, în prezent, şi continuă suţinând că UE merita premiul: „Uniunea și-a atins obiectivul inițial, de a răspândi pacea, prosperitatea și valorile democratice în regiune (…), în țări precum Spania, Portugalia și Grecia, care s-au alăturat comunității după decenii de dictatură fascistă sau în țările din Europa de Est care au văzut în UE un parapet de stabilitate după ani de ocupare sovietică și dictatura comunistă. Într-adevăr, UE a jucat un rol robust în decursul acestui an, apărând instituțiile democratice de guvernele autoritariste în Ungaria și România”.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto:  europarl.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Wall Street Journal: “UE a apărat democrația de guvernele autoritariste din Ungaria și România”

  1. Valentin Ion Zarnescu 15/10/2012 at 15:26

    DACA GOV.-USL E COMPARATA CU GOV.-ORBAN,INSEAMNA CA:ORI PRESTIGIOSUL W.S.J. E COMPLET STRAIN DE SIT.POL.ROM.,ORI A FOST PLATIT GRAS,ART.!????TIND SA CRED A-2-A VARIANTA

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.