Gandul: Cum a reușit România să zdruncine încrederea UE și NATO

După mai bine de 20 de ani de eforturi de integrare a României în NATO şi, pe urmă, în Uniunea Europeană, politicienii de la Bucureşti reuşesc, în premieră, contraperformanţa de a pune România în cea mai dificilă situaţie în raport cu partenerii ei europeni şi euro-atlantici de la aderare şi până acum, transmite Gandul în ediția electronică.

Reacţiile din ultima lună venite din partea oficialilor UE şi NATO faţă de România ilustrează că ne aflăm în faţa unei crize de credibilitate fără precedent, notează jurnaliştii. Aceasta îşi are cauzele în războiul politic intern pe marginea încercării de demitere a preşedintelui Băsescu şi a fost amplificată de declaraţiile total neprotocolare ale preşedintelui interimar Crin Antonescu şi ale premierului Victor Ponta faţă de partenerii externi.

Angela Merkel “dă declaraţii pe ce i-a spus Băsescu la telefon” (Antonescu), Barroso, “ditamai şeful CE, tratează România neglijent şi îi trimite d-lui Ponta scrisori din vacanţă” (Antonescu), “Viviane Reding este în campanie pentru PDL” (Ponta).Atitudinea liderilor de la Bucureşti zădărniceşte, cu fiecare declaraţie, progresele în materie de politică externă, dar şi de imagine în plan internaţional, la care au muncit cel puţin două generaţii de politicieni înaintea lor.

Continuarea articolului AICI.

Sursa: Gandul.info
Foto:  civitaspoliticsblog.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Gandul: Cum a reușit România să zdruncine încrederea UE și NATO

  1. Sever Avram 16/08/2012 at 13:54

    Premise gresite, avem de a face doar cu culminatia unei mari ipocrizii si a unei de responsabilizari pe masura a liderilor de opinie.Sa ne fie rusine tuturor !!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *