Ziua Internationala a romilor. Mesajul ambasadorului britanic pentru copiii din Ferentari

Martin-HarrisAmbasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, afirmă, într-un articol postat pe blogul său, cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, că speră valorificarea potenţialului copiilor din Ferentari, care se confruntă cu dezavantaje si discriminare,  potrivit Mediafax.

“Unul dintre motivele pentru care îi consider pe aceşti copii ca fiind o sursă de inspiraţie este că ei dovedesc că pot avea succes împotriva tuturor şanselor. Ei trăiesc în una dintre cele mai dezavantajate zone ale Bucureştiului, trebuie să facă faţă la tot felul de provocări cu care cei mai mulţi dintre copii nu se întâlnesc, suferă din cauza sărăciei şi discriminării. Cu toate acestea, ei sunt încrezători, determinaţi, plini de energie, talent şi potenţial”, afirmă ambasadorul Harris.

“Speranţa mea de această Zi Internaţională a Romilor este ca aceşti copii să îşi valorifice potenţialul. (…) Dacă li s-ar acorda această şansă, ei ar putea contribui cu mult la dezvoltarea societăţii în viitor. Să li se acorde această şansă este provocarea societăţii”,  a subliniat ambasadorul britanic.

Articolul publicat pe blogul ambasadorului Martin Harris, aici.

Surse: http://blogs.fco.gov.uk, Mediafax.ro
Foto: blogs.fco.gov.uk

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.