Raport: Romania, a 5-a putere europeana in materie de energie eoliana

turbina eolianaCapacitatea instalata de energie eoliană în ţara noastră a crescut cu 94%  în 2012 faţă de anul precedent, ceea ce situează România pe locul 5 în Europa în ceea ce priveşte capacitatea instalată anul trecut, se arata in raportul “Energia eoliană şi alte surse regenerabile de energie în România” – 2013, realizat de TPA Horwath România şi Schoenherr şi Asociaţii SCA, potrivit incomemagazine.ro.

Anul trecut în România au fost instalaţi 923 MW, ceea ce reprezintă o creştere de 94% a capacităţii eoliene totale din ţara noastră. Capacitatea cumulată de energie eoliană a României a atins 1905 MW la sfârşitul lui 2012, depăşind estimările ANRE precum şi planul naţional de acţiune pentru energia regenerabilă (PNAER).

România a fost lider între pieţele emergente ale Europei în 2012 în ceea ce priveşte puterea eoliană nou instalată situându-se pe locul 5 în Europa, după Germania (2415 MW), Marea Britanie (1897 MW), Italia (1973 MW) şi Spania (1122 MW), se arata in raportul”Energia eoliană şi alte surse regenerabile de energie în România” – 2013, realizat de TPA Horwath România şi Schoenherr şi Asociaţii SCA.

Analizând stadiul de dezvoltare a parcurilor eoliene în curs de finalizare, pentru 2013 se prognozează instalarea a aproximativ 617 MW suplimentari, estimându-se că România va reuşi să asigure din energia eoliană 8% din totalul consumului brut de energie al ţării.

Sursa: incomemagazine.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *