Romanian Business Leaders: 77 de lideri de afaceri romani si-au fixat domeniile in care vor sa se implice personal pentru a le imbunatati

Educatia, dezvoltarea capitalului autohton, statul modern, cultura antreprenoriala, coagularea comunitatilor, guvernanta publica si strategia de tara sunt cele sapte domenii care ii preocupa pe oamenii de afaceri romani si asupra carora cred ca ei insisi ar trebui sa actioneze. Cele sapte domenii au rezultat in urma unei sedinte de brainstorming desfasurate pe grupe de lucru, infomează HotNews.ro.

Lista de prioritati pentru Romania a liderilor de business a rezultat joi, in urma unei mese rotunde gazduite de Fundatia Romanian Business Leaders (FRBL), organizatie care isi propune sa creeze o platforma coerenta de actiune pentru lideri autentici si initiative concrete.

Evenimentul a reunit 77 de lideri de afaceri din Romania – antreprenori, manageri de multinationale si firme romanesti, bancheri, avocati, oameni de publicitate, investitori, profesionisti de resurse umane, analisti, oameni de business din software, telecom, branding, petrol & gaze, farma, servicii financiare si jurnalisti de business. “Mai poate Romania sa creasca intr-un context in care noi ne-am bazat cresterea pe indatorare pe banii din afara tarii? Nu- pe bani din afara nu mai putem creste. Finantarea va fi mai scumpa, aceasta e noua realitate. Va trebui sa ne bazam pe resurse interne, sa stimulam economisirea. Romaniei ii lipseste viziunea strategica pentru a se adapta la noua realitate. Trebuie sa punem bazele acestei strategii”, a spus Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, in deschiderea evenimentului.

Cele sapte teme pentru Romania vor sta la baza agendei de lucru a Romanian Business Leaders Summit (RBLS) de la inceputul lui februarie 2012. Prioritatile au fost departajate prin vot dintr-o lista de 13 teme pe care oamenii de business le-au generat in echipe de lucru.

“Daca fiecare dintre noi mai aducem pe inca cineva in proiect sa faca ceva concret, pe o anumita perioada, sunt convins ca vom obtine rezultate”, a spus Mihai Marcu, presedintele FRBL, in timpul sesiunii de lucru. Marcu a oferit ca exemplu IMM-urile, care au o rata de esec mult mai mare in afaceri, pentru ca nu au educatie financiara. “Ne putem implica in acest sens, cu know-how si resurse, pentru a intinde o mana tinerilor antreprenori. Si este doar un exemplu dintr-o lunga lista de actiuni pe care le-am putea face”, a adaugat presedintele FRBL.

Sursa articol: HotNews.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.