Romii au descoperit Norvegia, tara in care cersitul este legal: “Aici sunt multi bani”

Romii plecati din Romînia in lumea larga au ajuns si in Norvegia, o tara in care cersitul nu este ilegal. Multi s-au instalat in paduri, in cocioabe sau corturi si nu mai au de gand sa plece, potrivit site-ului stirileprotv.ro.

In apropierea capitalei norvegiene Oslo traiesc mai multe grupuri de romi. Unii s-au stabilit intr-o padure, şi-au instalat corturi si nu dau semne ca mai vor sa plece. Declara în interviuri ca aduna mai multi bani decat in alte state deaorece norvegienii, pasnici si milosi, le dau de pomana.

Cristian Tudose are 31 de ani si a venit in Norvegia in urma cu trei luni, pentru ca in Romania castiga putin: “Doar 115 euro pe luna, dar aici sunt multi bani”, declară acesta.

Bjonnulv Evenrud, organizatia ”Oamenii sunt Oameni” spune că romii vin România: ‘‘In aceasta zona impadurita de langa Oslo locuiesc cam 60-100 de oameni din regiunea Buzau din Romania. Sunt tigani”.

Gina Lund, adjunctul ministrului muncii : ”Romii din Norvegia nu au alte drepturi aici decat cetatenii din alte state UE. Asta inseamna ca trebuie sa se intretina singuri cat timp sunt aici. Multi cersesc, iar cersitul nu e interzis de lege, dar nici nu e considerat un loc de munca”.

Dupa cele trei luni in care pot sta legal in Norvegia, ca cetateni europeni, romii ar trebui sa demonstreze ca au un venit.

Daca n-au un venit legal, acestia ar trebui sa paraseasca Norvegia. Insa n-au nici un gand, dimpotriva, sunt tot mai multi pe zi ce trece. Pentru norvegieni, singura speranta e ca, intr-o zi, romii sa nu mai aiba de ce sa plece din Romania.

Sursa: StirileProTV.ro
Foto:  lolodiklo.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.