Romii din Italia se casatoresc pentru 10.000 euro cu extracomunitari

Zeci de români de etnie romă au încheiat căsătorii de formă la Milano, în schimbul unor sume ce ajung la 10.000 de euro, cu imigranţi extracomunitari care au nevoie de permise de rezidenţă în Italia.

Potrivit viceprimarului oraşului Milano,Riccardo De Corato, poliţia a descoperit, în 2008, 94 de căsătorii de formă, relatează site-ul Cronacaqui.it. Două-treimi dintre acestea sunt încheiate între români de etnie romă şi extracomunitari nord-africani care au nevoie de permise de rezidenţă în Italia. Şi italienii practică această metodă pentru a-i ajuta pe extracomunitari să obţină cetăţenia italiană.

Sumele obţinute pentru aceste “servicii” sunt cuprinse între 7.000 şi 10.000 de euro. Fenomenul este în creştere la Milano, unde o treime dintre căsătoriile care implică imigranţi au devenit suspecte.

Procedurile sunt foarte simple. Cei doi aspiranţi se întâlnesc rapid într-un bar, stabilesc suma de bani şi pregătesc documentele necesare căsătoriei. În cele mai multe cazuri, ziua căsătoriei de probă nu se încheie nici măcar cu un sărut, iar membrii “cuplului” au vieţi total separate.

Uneori s-au înregistrat chiar şi situaţii de-a dreptul absurde; spre exemplu, o pensionară italiancă de 70 de ani s-a trezit căsătorită cu un transsexual extracomunitar în vârstă de 30 de ani.

sursa mediafax

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *