Rusia atrage cei mai bine pregătiţi angajaţi europeni

Rusia este, la momentul acesta, una dintre cele mai atractive destinaţii pentru angajare. Europenii se orientează în număr din ce în ce mai mare către slujbe din industria petrolului şi gazelor, iar Rusia, departe de criza datoriilor suverane, este printre cele mai interesante opţiuni, scrie portalul Imopedia.ro.

Cele mai prospere state europene încercau, nu cu mulţi ani în urmă, să tempereze afluxul imigranţilor ruşi. Acum, manageri de top din Europa vor să îşi găsească un loc de muncă în Rusia, ţară ale cărei probleme par minore în comparaţie cu criza datoriilor suverane. Companiile ruse de recrutare spun că, începând din 2007, anul în care cele mai puternice state europene au început să se confrunte cu dificultăţi economice, a crescut constant numărul solicitărilor de angajare din partea europenilor. În 2011, numărul CV-urilor depuse de străini a crescut cu 11%, conform datelor agenţiei de recrutare HeadHunter preluate de sursa menționată.

Dacă la anterior crizei globale, managerii europeni luau în considerare numai o funcţie de conducere în cadrul companiilor din Rusia și numai în orașe importante, cu precădere Moscova, lucrurile s-au schimbat acum semnificativ. Cei mai bine pregătiţi angajaţi sunt dispuşi să meargă în Rusia şi pentru funcţii de nivel mediu, chiar dacă salariile nu mai sunt atât de ridicate ca acum cinci ani. Răspunsul este simplu: piaţa europeană stagnează, iar Bătrânul Continent este guvernat de instabilitate economică.

Sursa: Imopedia.ro

Foto: jobshark.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *