Rusia îndeamnă occidentalii să reducă sancţiunile impuse Iranului

vladimir putinRusia îndeamnă occidentalii să reducă sancţiunile impuse Teheranului cu scopul de a obliga regimul să îşi înceteze activităţile nucleare, după alegerea unui moderat la preşedinţia Iranului, a declarat marţi ministul rus de Externe Serghei Lavrov, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

“Este necesar să se evite consolidarea sancţiunilor împotriva Iranului şi să se înceapă să se reflecteze la o eventuală reducere progresivă”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat agenţiei de presă kuweitiene KUNA, al cărui text a fost publicat de minister.

“În timp ce se conturează posibilitatea unui progres în negocieri, este extrem de important ca toate părţile să se abţină să adopte măsuri necugetate susceptibile săsubmineze aceste eforturi”, a subliniat ministrul rus.

El a îndemnat marile puteri din Grupul 5+1 (Statele Unite, China, Rusia, Mare Britanie, Franţa şi Germania) şi Iranul să dea dovadă de “voinţă politică” şi de “flexibilitate” pentru a putea avansa în negocierile asupra programului nuclear iranian.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.