Putin a închis summit-ul APEC: Este unul dintre cele mai productive

Preşedintele Putin a declarat astăzi că este pe deplin mulţumit de rezultatele summit-lui APEC de la Vladivostok, arată Vocea Rusiei. Luând cuvântul la conferinţa de presă finală, şeful statului a numit acest summit unul din cele mai productive din toată existenţa APEC. Tot astăzi a fost aprobată „Declaraţia liderilor economiilor APEC”, mentionează publicația.

Declaraţia a fost semnată de cei 21 de participanţi la forumul APEC. De altfel, documentul poate fi numit pe deplin o parte a programului rus de integrare în economia Asiei. Ca ţară gazdă, Rusia a stabilit odinea de zi şi a schiţat priorităţile sale în diferite sfere ale colaborării. Ele sunt reflectate şi în declaraţie: Principalul rezultat este faptul că ţara noastră extinde economia sa în Asia şi se va strădui să facă din APEC un partener la fel de important cum a fost până în prezent UE.

După cum a relevat Putin, Moscova intenţionează totodată să se integreze pe pieţele din Asia împreună cu partenerii săi din Uniunea Vamală – Belarus şi Kazahstan.

Detalii aici.

Sursa: Vocea Rusiei
Foto:  http://ro.wikipedia.org

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.